AI – tips fra et spændende netværksmøde

AI - tips fra et spændende netværksmøde

Kunstig intelligens er på alles læber, og det er umuligt at følge med i udviklingen, der efterhånden har nået warp speed.

Det hjalp dog gevaldigt med et par timer i selskab med Jarle Fink Kondrup fra Innovation Lab, for han gav et godt overblik over, hvad kunstig intelligens allerede kan, hvad der er på vej, muligheder, udfordringer og etiske dilemmaer.

Her er nogle af de punker, jeg bed mest mærke i (men der var ikke noget af det, der 𝗜𝗞𝗞𝗘 var interessant!)

  • Kunstig intelligens spås den femte industrielle revolution med 50 % effektivitetsforøgelse
  • 30 % af alle amerikanere får udelukkende deres nyheder fra sociale medier
  • 60 demokratier har valgår i 2024, og med OpenAI i valgkampen kan det blive mere end den sædvanlige valggyser
  • Vandmærkning af AI-genererede billeder er en kæmpe udfordring - som i kæmpe
  • ChatGPT svarer forkert 20-30 % af gangene. Til gengæld gør den det med stor overbevisning. Betragt den på samme måde som en juniorassistent med en Ph.D. i alt - tjek, hvad den spytter ud
  • ChatGPT er en pleaser. Den vil hellere svare forkert end svare, at den ikke kender svaret
  • Omvendt kan den godt lide at blive fedtet for. Den giver i nogle tilfælde et bedre svar, hvis du fx skriver ’Du er jo eksperten’
  • Doven er den også, og den bliver fornærmet og lukker ned, hvis du ikke kommunikerer til den i en ordentlig tone
  • Én prompt bruger, hvad der svarer til 3-4 fulde opladninger af en mobil

Vi er med AI, hvor vi var med Google i 1998, og dén udvikling har du sikkert fulgt. Jeg blev nærmest svimmel af at høre om nogle af de uendelige ting, vi kan med kunstig intelligens. Og konsekvenserne på den lange bane bliver et skud i tågen på en god dag.

En ting er jeg dog helt sikker på. Jeg skal med på vognen i warp drive, for ellers kører den uden mig.

Vil du vide mere om et samarbejde med mig?

Referencer

Vi havde Gitte tilknyttet i seks måneder i forbindelse med etablering af et nyt website på tre sprog. Gitte er en erfaren og professionel marketingskonsulent, som styrede projektet i mål inden for den aftalte tidsramme – og hun sparede os endda for en del penge.

Vi fik sideløbende god sparring på vores marketingaktiviteter. Gitte er en god kommunikator og har en god forretningsforståelse. Vores løsninger er højteknologiske vaskeanlæg, og Gitte evner at skabe overblik over komplekse budskaber og kommunikerer budskaberne i et tydeligt og letforståeligt sprog. Gitte 'gled' ubesværet ind i vores organisation og har været meget vellidt blandt medarbejderne. Hun er personlig og har god humor - det har været en stor fornøjelse at samarbejde med Gitte, hun har mine bedste anbefalinger.

Michael Unnerup Jacobsen, Marketingschef, KSN Industri A/S

Rul til toppen